Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Alumiiniprofiilit, AluStorage, Asiakaskokemukset, Uutiset, Varastointi

Vuosikymmeniä kestävät tuotteet ja kumppanuus

Ähtäriläinen Muovilami Oy on 1966 perustettu perheyritys, joka valmistaa hygieenisiä lujitemuoviovia. Yhtiön valmistamat ovet tunnetaan laajasti nimellä LAMI-ovet (LAMI Doors). Jokainen ovi räätälöidään aina asiakkaan tarpeen ja käyttökohteen mukaan.

– Valmistamme ovia kaikille sellaisille toimialoille, jossa ovelta vaaditaan enemmän. Oven pitää kestää kulutusta, olla iskunkestävä, paloturvallinen, hygieeninen, kosteuden- ja vedenkestävä, kemikaaleja sietävä ja korroosion kestävä, listaa yrityksen varatoimitusjohtaja Juha-Matti Aho.

Tuotelupaukset eivät ole sanahelinää, sillä ensimmäinen 1966 valmistettu LAMI-ovi on edelleen käytössä. Tuotteet kestävät käytössä vuosikymmeniä. Normaalissa käytössä LAMI-ovilevyille ja -karmeille annetaan 25 vuoden takuu veden- ja kosteudenkeston osalta.

– Se on erittäin tärkeää vaativissa tiloissa, että tuote kestää, lisää toimitusjohtaja Jaana Aho.

Ovien karmit valmistetaan meillä Mäkelä Alun Luoma-ahon tehtaalla. Erilaisia puristustyökaluja Muovilamilla on useita kymmeniä.

– Profiilit tulevat meille anodisoituna ja joskus pulverimaalattuna. Aivan pienet, alle kahdeksan kappaleen erät pintakäsittelemme täällä Ähtärissä, pienemmässä maalaamossa, joka on tehtaamme naapurissa, Juha-Matti Aho sanoo.

Alumiiniset ovenkarmit alumiiniprofiilista
LAMI-ovet ovat huolellisesti valmistettuja, laadukkaita ja kestäviä.

Pitkä kumppanuus

Muovilami Oy on yksi Mäkelä Alun pitkäaikaisimmista asiakkaista. Kun Mäkelä Alulle oltiin tilaamassa ensimmäistä puristinlinjaa Saksasta vuoden 1980-luvun loppupuolella, oltiin tekemässä aivan uutta aluevaltausta. Investointi oli iso: uudet koneet maksoivat noin 35 miljoonaa markkaa. Asiakkaita piti tietysti uudelle tuotantosuuntaukselle löytää.

– Ennen kuin puristinlaitos oli edes pystyssä, oltiin Mäkelästä meihin päin yhteydessä ja kysyttiin, että jos aloittaisimme alumiiniprofiilituotannon, ostaisitteko? Ja kyllähän me lupasimme ostaa, kun näin lähelle tällaista tehdasta suunniteltiin, Jaana Aho kertoo.

Mäkelä Alulla puristettiin ensimmäiset alumiiniprofiilit 16.12.1990.

– Yhteistyömme tosiaan alkoi profiilien suunnittelulla vuonna 1990 ja ensimmäiset pursotustyökalut tilattiin keväällä 1991. Yhteistyö on ollut molemmin puolin varsin sujuvaa, kertoo Asko Perälampi Mäkelä Alulta.

 

Laatu, toimitusaika ja hyvä palvelu tärkeitä

Alumiiniprofiileilta Muovilami edellyttää muun muassa tasalaatuisuutta.

–  Pintakäsittelyt tulee tietysti myös olla viimeisen päälle. Toimitusaikojen on pidettävä hyvin paikkaansa. Olemme tyytyväisiä Mäkelä Alun palveluun näissä asioissa, Juha-Matti Aho toteaa.

Muovilamilla on käytössään AluStorage®-varastointipalvelu. Palvelu auttaa nopeiden toimitusten tarpeissa.

– Tiettyjä profiileita on aina Mäkelässä varastossa. Kun tilaamme näitä profiileja, varastosaldot täydentyvät taas sovitulle tasolle, kertoo tehdaspäällikkö Jussi Pöyhölä.

Varastosta tulee tarpeen mukaan raakaa, anodisoitua ja maalattua profiilia. Työstöt Muovilami tekee itse.

– Meillä sarjat ovat pieniä ja niissäkin jokainen ovi voi olla vähän erilainen. Tämän takia on järkevämpi tehdä työstöt oman tuotannon yhteydessä, Jussi Pöyhölä selventää.

Mäkelä Alun alumiiniprofiilia viedään työstettäväksi asiakkaalla Muovilami Oy
Muovilami Oy:n Ähtärin toimipisteessä työskentelee 40 henkilöä. Ulkomailla myyntikonttoreilla on lisäksi kaikkiaan viisi työntekijää.

Yhtiössä luotetaan myös Mäkelä Alun osaamiseen suunnitella juuri oikeanlaisia alumiiniprofiileja.

– Aika ajoin tulee tarve uusille työkaluille. Mäkelä Alu auttaa, jos meillä on kehittämisprojekteja tai uusia tuotteita. Hahmottelemme ensin profiilin muodon itse, ja sen jälkeen Mäkelä Alun suunnittelijat piirtävät sen niin kuin se kuuluu tehdä, Pöyhölä naurahtaa.

– Meillä on erittäin läheinen yhteistyö alulaisten kanssa. Tunnemme pitkältä ajalta ja laajasti myyntikonttorin henkilökuntaa. Asiointi on helppoa ja tuttavallista, Juha-Matti Aho täydentää.

 

Ovia ympäri maailmaa

LAMI-ovien käyttökohteita ovat esimerkiksi lääketeollisuus, sairaalat ja palvelutalot, elintarviketeollisuus, marketit, suurkeittiöt, kylpylät ja uimahallit sekä erilaiset tuotantolaitokset. Kaikki tilat, missä hygieenisyys ja puhtaanapito sekä kestävyys ovat tärkeitä. Painavin syy valita LAMI-ovet on tuotteiden pitkä elinkaari.

– Noin puolet tuotannostamme menee vientiin. Meillä on tytäryhtiöt Iso-Britanniassa ja Ruotsissa, mutta kaikki tuotteet valmistetaan täällä Suomessa Ähtärissä. Pohjoismaat on meille tärkeä alue, samoin Englanti, Irlanti, Baltia ja Puola. Keski-Euroopassa on myös tärkeitä vientimaita. Pääsääntöisesti kymmeneen – kahteentoista maahan menee tavaraa, Jaana Aho kertoo.

– Mutta kyllä meiltä on ovia valmistettu kaukaisempiikin kohteisiin, esimerkiksi Australiaan sairaalan laboratorioon ja Myan Mariin. Nigeriaan erääseen klinikkakohteeseen meni monta sataa ovea; yhteensä kaksi merikontillista, Jussi Pöyhölä lisää.

Hiljattain Muovilami oli mukana isossa projektissa, Battersea Dogs and Cats Home -hoitolan kunnostusprojektissa Englannissa.

– Kohde vaati veden- ja kosteudenkestäviä ovia, jotka on helppo puhdistaa. Projektiin toimitettiin 106 koirien ja 16 kissojen kotiuttamishuoneiden ovia sekä apuhuoneiden, henkilökunnan ja aulatilojen ovet, kertoo Jussi Pöyhölä.

– Emme me tietoisesti etsi maailman ääristä asiakkaita. Tavallisesti se menee niin, että joku on nähnyt tuotteemme vaikkapa Englannissa sairaalavierailulla, ja löytää meidät sitä kautta. Painotamme tärkeimpiä vientimaitamme Euroopassa, johon teemme aktiivista myynti- ja markkinointityötä, Jaana Aho kertoo.

Pitkää yhteistyötä jatketaan luottavaisin mielin tulevaisuudessakin, tuumivat Juha-Matti Aho (vas.), Jussi Pöyhölä ja Jaana Aho.

Artikkelin pääkuvassa tehdaspäällikkö Jussi Pöyhölän kanssa on pakkaaja Eino Tuhkio.

Tuoreimmat artikkelit

Arkistot

Archives

Ota yhteyttä

    Kysy, kerro, pyydä tarjousta tai ehdota tapaamista!