Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Alumiiniprofiilit

Alumiiniprofiileja ympäristöystävällisesti, laadukkaasti ja kustannustehokkaasti

Lähes koko tuotantomme keskittyy valmistamaan asiakkaidemme tarpeisiin suunniteltuja alumiiniprofiileja. Mäkeä Alu tarjoaa kuitenkin paljon muutakin – olemme osa monien asiakkaidemme tuotantoprosessia ainutlaatuisen palvelukonseptimme ansiosta. Asiakaslähtöinen, automaatiota hyödyntävä AluServices-konseptimme mahdollistaa kustannustehokkaan ja toimintavarman kokonaisuuden.

Olemme keskittyneet asiakaskohtaisten alumiiniprofiilien valmistamiseen ja asiakkaalle lisäarvoa tuottavien palveluiden tuottamiseen: kutsumme palvelukokonaisuutta nimellä AluServices. Palveluitamme ovat muun muassa alumiiniprofiilien varastointi ja erilaiset pintakäsittelyt. Alumiiniprofiilituotannosta meillä on kokemusta jo useiden vuosikymmenten ajalta. Alumiini materiaalina muokkautuu puristamalla profiiliksi hyvin; sillä saadaan tehtyä muun muassa erilaisia kiinnitysmekanismeja ja siitä saadaan valmistettua kevyitä mutta erittäin tukevia rakenteita erilaisiin kohteisiin.

Kerro meille, minkälaiseen kohteeseen etsit alumiiniprofiileja, niin voimme tarjota sinulle koko kattauksen avaimet käteen periaatteella – ideasta tuotteeksi. Teemme alumiiniprofiileja usealle eri toimialalle, joten meiltä saat tuotteita monipuolisesti lähes mihin tahansa kohteisiin. Emme kilpaile asiakkaiden kanssa, vaan haluamme olla saumaton osa asiakkaidemme omia tuotantoprosesseja.

Asiakasprofiilit

Räätälöidyt alumiiniprofiilit

Voimme valmistaa alumiiniprofiileja täysin yrityksesi tarpeisiin mitoitettuna. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi monet ikkuna-, ovi- tai parvekelasivalmistajat sekä erilaisten kiskojen, valaisinten ja aurinkopaneelien valmistajat. Valmistamiamme profiileja löytyy lukuisilta eri teollisuuden aloilta ja kohteista.

Kaikki valmistamamme alumiiniprofiilit puristetaan tehtaallamme Alajärvellä, Luoma-ahon kylässä. Käytössämme on kolme puristinlinjaa, ja pystymme valmistamaan vähintään 100 g/m ja enintään 10 kg/m painavia alumiiniprofiileita. Enimmäiskoko on riippuvainen valmistettavan alumiiniprofiilin muodosta: yleensä poikkileikkauksen pitää mahtua 170–220 mm halkaisijaltaan olevan ympyrän sisään. Puristuslinjoilta alumiiniprofiilit toimitetaan asiakkaille, varastoomme tai jatkojalostukseen vähintään 2 m ja enintään 14 m pitkinä salkoina. Jatkojalostusverkostomme ansioista asiakkaidemme saavutettavissa on useita erilaisia mahdollisuuksia.

Ole yhteydessä myyntiimme ja kerro, minkälaiseen tarpeeseen haet profiilia. Voimme suunnitella yrityksesi tuotteeseen parhaiten sopivan ratkaisun yhdessä. Toki teemme alumiiniprofiileja myös valmiiden suunnitelmien pohjalta. Suunnittelu-osiostamme saat lisää tietoa alumiiniprofiilien suunnitteluun.

asiakasprofiilit-iso

Vakioprofiilit

_DSF1607 kopio

Satoja eri vaihtoehtoja vakioprofiileissamme

Alumiiniprofiilien vakioprofiilivalikoimamme koostuu yleisesti tunnetuista vakiomuodoista ja niitä löytyy eri dimensioilla useita satoja.

Profiilien vakiomitta on 6 metriä, mutta halutessaan asiakas voi tilata alumiiniprofiilit myös erikoismittaisena. Seosvaihtoehdoiksi sopivat pääsääntöisesti kaikki Mäkelä Alun käytössä olevat alumiiniseokset, mutta seoksen sopivuus tuotteelle on syytä varmistaa myynnistämme.

Vakioprofiilit voidaan myös pintakäsitellä esimerkiksi maalaamalla tai anodisoimalla sekä työstää jatkojalostusverkostossamme valmiiksi lopputuotteeksi. Anodisointi parantaa alumiiniprofiilien kestävyyttä ja pinnan puhtaanapito helpottuu. Voit tutustua muihin pintakäsittelyihimme täällä.

Lataa Vakioprofiililuettelo tästä. Luettelosta löydät kaikki valikoimassamme olevat vakiomuodot mittoineen.

Mikäli tuotetiedossa ei ole haluamaasi, ota yhteyttä myyntiimme.

Alumiiniseokset

Alumiiniseos valitaan kohteen mukaan

Alumiinin keveys, lujuus, korroosionkestävyys, kierrätettävyys, kulutuskestävyys, sitkeys, sähkön- ja lämmönjohtavuus tekevät siitä ainutlaatuisen materiaalin käytettäväksi lukuisissa kohteissa.

Juuri oikean seoksen valitseminen on ensiarvoisen tärkeä vaihe alumiiniprofiilin valmistuksessa. Myyntipalvelumme ja profiilisuunnittelijamme ammattitaitoon kuuluu auttaa sopivan ja kilpailukykyisen alumiiniseoksen valinnassa.

Alumiiniseoksien puhtaus ja tasalaatuisuus ovat tärkeitä valmistettaessa korkealaatuisia ja mittatarkkoja alumiiniprofiileja. Siksi käytämme alumiiniprofiilien valmistukseen lähinnä vain primäärialumiinista valmistettuja puristusaihioita. Pohjoismaiset aihiot ovat valmistustekniikaltaan maailman puhtaimpia. Prosessissa syntyvä romu otetaan talteen ja kierrätetään uusien profiilien raaka-aineeksi omassa valimossamme: näin raaka-aineen puhtaus voidaan varmistaa jokaisessa vaiheessa. Valmistettavien profiilien mekaaniset ja kemialliset ominaisuudet määritellään standardeissa EN 573-3 ja EN 755-2.

ma-alumiiniseokset
EN AW-1070
Toimitustila: Pehmeä
Seostamaton alumiini. Vaatimattomat lujuusominaisuudet, erinomainen muokattavuus.
EN AW-6060
Toimitustilat: T6,T4 tai T64
Yleisseos. Hyvät lujuusominaisuudet, sopii erinomaisesti anodisointiin.
AluPure EN AW-6063
Toimitustilat: T6, T4 tai T66
Yleisseos kierrätysalumiinista. Hyvät lujuusominaisuudet, sopii hyvin anodisointiin.
EN AW-6063
Toimitustilat: T6, T4 tai T66
Yleisseos. Hyvät lujuusominaisuudet, sopii hyvin anodisointiin.
EN AW-6005A
Toimitustilat: T6 tai T4
Lujempi seos kuin 6063. Kohtalainen anodisoitavuus ja puristettavuus.
EN AW-6082
Toimitustilat: T6 tai T4
Lujin seos. Huonohko anodisoitavuus. Vaativa puristettavuus
EN AW-6101A
Toimitustilat: T6 tai T4
Hyvä sähkönjohtavuus. Lujuusominaisuudet vastaavat seoksia 6060/6063.
EN AW-6101B
Toimitustilat: T6 tai T4
Erinomainen sähkönjohtavuus ≥ 32 MS/m. Lujuusominaisuudet vastaavat seoksia 6060/6063.

Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä ja vastauksia alumiiniprofiilien valmistuksesta

Onko sinulla kysyttävää alumiiniprofiilien tuotannosta tai suunnittelusta? Olemme koonneet tähän muutamia yleisimpiä kysymyksiä, mutta parhaiten saat vastauksia olemalla suoraan yhteydessä myyjiimme. He auttavat sinua määrittelemään, minkälaista profiilia tarvitset ja minkä verran tarvitset apua alumiiniprofiilin suunnittelussa.

 1. Mistä saan lisäohjeita alumiiniprofiilin suunnittelun aloittamiseen
  Alumiiniprofiilien esitteessämme sivulla 7 oleva opas suunnittelijoille auttaa varmasti eteenpäin.
 2. Velvoittaako suunnittelupalvelujen osto tilaamaan myös valmiit alumiiniprofiilit Mäkelä Alulta?
  Ei toki. Tuotteiden suunnittelun jälkeen teemme tarjouksen alumiiniprofiileista. Vasta hyväksytty profiilitarjous johtaa työkalun ja profiilin tilaamiseen.
 3. Miten suunnittelupalvelut hinnoitellaan?
  Perussuunnittelu, joka koskee profiilin muotoja ja siihen kiinteästi liittyvää suunnittelutyötä, on maksuton. Vasta jos ja kun suunnittelu laajenee esimerkiksi isoihin kokoonpanoihin tai järjestelmiin tai PLA-muovista tulostettuihin mallikappaleisiin, sovitaan näistä palveluista hinta jo ennen työn aloittamista.
 4. Mitä minun pitää tehdä ennen suunnittelupalvelujen tilaamista?
  Kannattaa pohtia, mitä suunnittelupalveluja tarvitaan (vaikka vain karkealla yleistasolla) ja ottaa yhteyttä suunnittelupalveluumme.
 5. Miten suunnittelupalvelut tilataan?
  Joko ottamalla yhteyttä myyntipalveluumme tai suoraan suunnitteluyksikköömme.
 6. Miten alumiiniprofiilien tuotanto tilataan?
  Ottamalla yhteyttä myyntipalveluumme tai lähettämällä sähköposti osoitteeseen sales(at)makelaalu.fi.
 7. Paljonko alumiiniprofiili painaa?
  Mäkelä Alu tuottaa profiileja, joiden paino on 0,1 kg/m -10 kg/m. Profiilit toimitetaan puristuslinjoilta asiakkaille tai jatkojalostukseen 2-14 m pitkinä salkoina.
 8. Mitä käytännön etuja alumiinin käytöllä on?
  Esimerkiksi teräsputken korvaaminen alumiiniprofiililla tuottaa monia etuja.Edut tässä esimerkkitapauksessa:

 • paino keveni yli 2 kg/m
 • rakenteen taipuma kuormitettuna pysyi samana
 • kuormankantokyky suureni
 • monipuolisemmat kiinnitysmahdollisuudet
 • alumiini ei ruostu, eikä siksi tarvitse pintakäsittelyä
Ota yhteyttä

  Kysy, kerro, pyydä tarjousta tai ehdota tapaamista!