Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Vastuullisuus

Sertifikaatit osoittavat vastuullisuuden

Vastuullisuus on jokapäiväinen osa toimintaamme. Tästä osoituksena meille on myönnetty muun muassa ISO 9001, ISO 14001, ISO 45001 ja GSB-sertifikaatit. Sertifikaatit kertovat, että huolehdimme muun muassa ympäristöstä, työntekijöidemme turvallisuudesta sekä tuotannon laadusta ja turvallisuudesta järjestelmällisesti.

Kaikki tuotteemme ovat saatavissa CE-merkittyinä. Asiakkaamme voivat tarvittaessa myös tilata meiltä yleisimmät laatutodistukset. Laatu on meille tärkeä teema. Haluamme varmistaa, että asiakkaan tilaama tuote on virheetön, minkä vuoksi teemme laatutyötä ja seurantaa jatkuvasti. Löydät kaikki todistukset materiaalipankistamme.

Yritysvastuuraportti

Kerromme yrityvastuuraportissamme seikkaperäisesti kaikista vastuullisuustoimistamme. Tutustu raporttiimme täällä: Mäkelä Alu Oy Yritysvastuuraportti 2023.

Katso videolta hallituksen puheenjohtajamme Petri Mäkelän ajatuksia vastuullisuudesta.

Ympäristö

Konkreettisia tekoja

Haluamme toimia ympäristöystävällisesti, ja myös asiakkaamme ovat hyvin kiinnostuneita ympäristövaikutuksista. Pyrimme koko ajan tuotannossamme kohti kestävämpiä toimintatapoja. Esimerkkinä tästä on muun muassa omassa valimossamme kierrätysalumiinista valmistettu niin sanottu vihreä pölli, AluPure.

Tuotannossamme kehitämme lämmöntalteenottoa, jotta prosesseissa syntyvää lämpöä ei heitettäisi hukkaan, vaan sillä voimme esimerkiksi lämmittää tuotantotiloja. Myös kokeilut omasta energiantuotannosta ovat alkaneet, sillä ensimmäiset aurinkopaneelit on asennettu tehdasalueelle sähköä tuottamaan.

vastuullisuus

Laatu

Mäkelä_alu_profiilit

Koko tuotantoprosessia tarkkaillaan

Asiakkaamme ovat tottuneet luottamaan lopputuotteen virheettömyyteen ja tasaiseen laatuun. Laatuketjumme alkaa ensimmäisestä kontaktista ja ulottuu asiakkaalle toimitettuun tuotteeseen saakka. Laatutyö on entistä ennakoivampaa, kun prosessia voidaan ohjata tilastollisten laatutyökalujen avulla. Laatutyössä hyödynnämme ISO 9001 -järjestelmää.

Itse tuotteen laatutarkkailu tehdään siinä työvaiheessa, jossa kyseisen prosessin laatuun voidaan parhaiten vaikuttaa. Profiilin poikkileikkausmittojen ja pinnanlaadun tarkastaminen tehdään puristusvaiheessa, maalauksen ja anodisoinnin laadunvarmistus ja mittaukset välittömästi pintakäsittelyn jälkeen. Kehitämme prosesseja jatkuvasti, eikä laatujärjestelmä ole koskaan täysin valmis.

Laatulaboratoriossamme tarkkaillaan muun muassa pintakäsittelyn ja materiaalin laatua sekä profiilin mittatarkkuutta. Kokonaislaatuumme kuuluu, että seuraamme myös jatkojalostajien työn laatua.

Vastuullisuus

Lue lisää vastuullisuuteen liittyvistä artikkeleistamme 

25.1.2024

28.11.2023

22.11.2023

18.9.2023

Ota yhteyttä

    Kysy, kerro, pyydä tarjousta tai ehdota tapaamista!