Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Me alulaiset, Uutiset

Kesätöissä Mäkelä Alulla

Tänäkin kesänä meillä on kaikkiaan noin neljäkymmentä kesätyöntekijää. Osa on vanhoja tuttuja ja osa aivan uusia. Noin kolmasosa kesätyöntekijöistämme työskentelee asiantuntijatehtävissä ja yli puolet tuotannossa eri osastoillamme. Tässä muutaman kesätyöntekijän kokemuksia Mäkelä Alusta.

 

Milja, TITO

Tilaus-toimitusosastolla työskentelevä Milja Latvala on tehtävässään jo kolmatta kesää. Tätä ennen hän ehti työskennellä yhden kesän tuotannossa.

– Olin alun perin decoralissa, mutta työskentelin myös muilla pintakäsittelyosaston alueilla, maalaamot ja anodisointi tulivat tutuiksi. Työstäni tuotannossa on ollut paljon hyötyä toimistotyössä, on helpompi yhdistää, mistä puhutaan, kun on itse tehnyt tuotannon työtä, hän kertoo.

Milja opiskelee Jyväskylän yliopistossa kauppatieteitä pääaineenaan laskentatoimi.

– Teen nyt toisen vuoden opintoja. Mäkelässä työskentely on auttanut minua peilaamaan teoreettisia opintoja käytäntöön. Esimerkiksi organisaatiorakenteeseen olen tutustunut Mäkelä Alulla, ja kursseilla on ollut aidosti apua siitä, että asioista on käytännön kokemusta, hän sanoo.

Hän myöntää vähän saaneensa inspiraatiotakin alavalintaan kesätyönsä kautta.

– Ensimmäisen kesän jälkeen pohdin, että voisi olla ihan mukavaa tehdä töitä toimistoympäristössä ja aloitinkin laskentatoimen opinnot avoimessa yliopistossa. Olen viihtynyt hyvin, vaikka harmi, ettei hirveästi näe muita, kun tehdään paljon etätyötä. Näemme kuitenkin säännöllisesti ja pidämme yhteisiä kokouksia Teamsissa, hän sanoo.

Miljan mukaan Mäkelässä on hyvä työilmapiiri, jossa uskaltaa kysyä, kun on kysyttävää ja kaikilla osastoilla on ollut kivat työkaverit.

– Olen pohtinut, että Alu voisi olla hyvä vaihtoehto työllistyä myös valmistumisen jälkeen. Työyhteisö on joustava, jossa on kiva tehdä töitä. Alan opinnoista on ollut tosi paljon hyötyä, ja koko ajan asioita osaa ajatella syvällisemmin vaikkapa viikkopalavereiden tai henkilöstöinfojen yhteydessä, hän sanoo.

 

Arttu, logistiikka

Arttu Väliaho oli vasta 17-vuotias, kun hän tuli ensimmäistä kertaa kesätöihin Mäkelään. Koulutukseltaan hän on ajoneuvoasentaja. Hän työskentelee nyt toista kesää logistiikkaosastolla lastarina.

– Ennen ensimmäistä työvuoroa viime kesänä jännitti aika paljon, että minkälaista täällä on ja onko työtehtävien tekeminen vaikea oppia. Kaikki meni loppujen lopuksi kuitenkin hyvin – ja takaisin tultiin, hän toteaa.

Lastarin tehtäviin kuuluu muun muassa alasotto korkeavarastosta ja kuljetusten lastaaminen yhdessä kuljettajan kanssa. Lastausta tehdään nosturilla ja trukeilla.

– Työ on ihan mukavaa ja aika helppoa, mutta ei kuitenkaan liian yksitoikkoista. Olen tykännyt Alulla olla. Esimies on mukava ja työkaveritkin hauskoja, niin mikäs täällä on ollessa, hän sanoo.

Seuraavaksi Artulla on edessä varusmiespalvelus, minne hän suuntaa heinäkuussa.

 

Aleksandr, puristamo

Pietarista kotoisin oleva Aleksandr Mokhov muutti Suomeen viime elokuussa. Hän halusi muuttaa Suomeen, sillä häntä kiinnosti suomen kieli ja kulttuuri. Hän myös uskoi, että Suomi sopisi hänelle asuinpaikkana hyvin. Sinnikäs nuorimies taitaa jo hyvin kielen.

– Osasin suomea vähän, sillä olin valmistautunut elämään täällä. Vuoden aikana olen kehittynyt paremmaksi ja rohkeammaksi. Siinä olikin yksi syy, miksi sain kesätyöpaikan. Opiskelen kone- ja tuotantotekniikkaa Järviseudun ammatti-instituutissa. Toki vieraaseen maahan muuttaminen ja asettuminen on ollut haastavaa, ja se vie oman aikansa. Mutta uskon vahvasti, että lopulta kotiudun tänne hyvin, hän kertoo positiivisella mielellä.

Aleksandr on viihtynyt Järviseudulla hyvin, sillä täällä on rauhallista ja kaunis luonto. Hän arvelee, että ammattiin valmistumisen jälkeen hän jää seudulle, jos se vain on mahdollista.

– Aloitin Mäkelässä huhtikuun lopussa. Työskentelen puristamossa sahurina. Välillä on ollut haastavaa, ja joskus on tapahtunut myös väärinkäsitys kielen vuoksi. Muut työntekijät ovat kuitenkin hyväntahtoisia minua kohtaan ja uskon, että onnistun täällä, hän sanoo.

Vapaa-ajalla Aleksandr opiskelee, mutta harrastaa lisäksi pyöräilyä ja postcrossingia, mikä tarkoittaa kansainvälistä postikorttirinkiä. Hän kuuluu myös kuoroon, Vimpelin mieslaulajiin.

– Lauluharrastus on tosi hauskaa. On ollut hieno kokemus laulaa mukavien miesten kanssa, hän kertoo.

 

Hyvää kesää kaikille kesätyöntekijöillemme ja kiitos työpanoksestanne!  Kiitos myös vakialulaisille mukavasta ja lämpimästä kesätyöntekijöiden vastaanotosta. 

Tuoreimmat artikkelit

Arkistot

Archives

Ota yhteyttä

    Kysy, kerro, pyydä tarjousta tai ehdota tapaamista!