Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Asiakaskokemukset, Uutiset

Yhteistyö ROCA Industryn ja Mäkelä Alun välillä toimii sulavasti

Ruotsalainen ROCA Industry on ollut Mäkelä Alun asiakkaana noin 15 vuotta. Yhteistyö alkoi ROCAn Turun toimipisteen liukuovitilauksen myötä, kun Mäkelä Alu valittiin alumiiniprofiilien toimittajaksi. Aluksi tilausmäärät olivat pieniä, mutta ROCAn saama positiivinen asiakaskokemus johti yhteistyön syventymiseen ja laajenemiseen myös Ruotsin toimipisteeseen.

Erikoisratkaisuja, jälki- ja pintakäsittelyjä kehitettiin yhdessä, ja alumiinituotteista tuli yhä tärkeämpi osa ROCAn omaa tuotevalikoimaa.

– Nykyään toimitamme ROCAlle lähinnä anodisoituja ja pulverimaalattuja määrämittaisia profiileja, mutta osan profiileista katkaisemme ja koneistamme valmiiksi. Ne pakataan ROCAn omiin pakkauksiin, ja he toimittavat tuotteet edelleen omille asiakkailleen, area sales manager Anders Bengtsson kertoo.

Varastossamme on myös joitakin pitkiä profiileja valmiina, joista saadaan tarvittaessa toimitus koneistettuna hyvinkin nopeasti asiakkaalle.

Näin pieni liukuovitilaus on johtanut vuosien saatossa huomattavasti isompiin volyymeihin.

– Olemme sittemmin suunnitelleet yhdessä noin 30 erilaista profiilia, Anders Bengtsson kertoo ja jatkaa, että ROCA Industry on mukava ja mielenkiintoinen yhteistyöyritys.

 

Pitkä ja kansainvälinen yrityshistoria

ROCA perustettiin vuonna 1976, jolloin tuotevalikoima koostui veneilyyn liittyvistä tuotteista, kuten ikkunanpyyhkijöiden moottoreista ja heloista vapaa-ajan veneisiin. Yhtiö operoi kansainvälisillä markkinoilla.

– Olemme muun muassa olleet pitkään yhteistyössä suomalaisen Maritimin kanssa, kertoo ROCAn R&D manager Alexander Grinde.

– Yritys on ollut kansainvälinen alusta alkaen ja jo hyvin varhaisessa vaiheessa aloitimme toiminnan Taiwanissa. Liikevaihto lähestyy 250 miljoonaa kruunua vuonna 2022 ja työllistämme 50 henkilöä, joista suurin osa työskentelee pääkonttorillamme Tyresössä. Toimipisteitä sijaitsee myös muun muassa Tanskassa, Suomessa, Kiinassa ja Taiwanissa, joka on yhä edelleen globaalin toiminnan keskus, Alexander Grinde jatkaa.

Yhtiön omistajat ovat tehneet pitkän aikavälin investointeja, ja yhtiö onkin kasvanut tasaisesti ja kannattavuus on ollut hyvä jo useamman vuoden.

– Investoimme ja laajennamme jatkuvasti kaikilla osa-alueillamme, Alexander Grinde kertoo.

Jatkuvaa kumppanuuden kehittämistä

Yrityksen tuotteita on kehitetty vuosien mittaan. Veneilytarvikkeet ovat edelleen mukana tuotevalikoimassa, kuten myös helat ikkunoihin ja oviin. Myös uusia tuotteita tuodaan markkinoille. Kehitysmahdollisuuksia nähdään erityisesti lasiseinissä ja -ovissa. Tuotteiden valmistuksessa käytettävät alumiiniprofiilit tehdään juuri ROCAn toiveiden mukaisesti.

– Uusia tuotteita, kuten äänieristetty lasiovi sekä kokonaan uusi ovituoteperhe, lanseerataan lähiaikoina, Alexander Grinde kertoo.

Toinen kasvava tuoteryhmä liittyy niin kutsuttuun ”compact living” -asumiseen, jossa jokainen asuinneliö halutaan hyödyntää maksimaalisesti. Tämän tuoteryhmän tuotteita ovat esimerkiksi alaslaskettavien pöytätasojen tuet.

ROCA on juuri investoinut tuotantolinjaan, joka mahdollistaa Mäkelä Alun puristettujen alumiiniprofiilien, kuten ovenkarmien, muokkaamisen asiakkaan toiveiden mukaan. Investointi kaksinkertaistaa segmentin kapasiteetin. Nämä myönteiset tulevaisuudennäkymät takaavat yhteistyön jatkumisen Mäkelä Alun kanssa.

– Olemme haastavia asiakkaita, mutta saamme parasta mahdollista palvelua Mäkelä Alun Anders Bengtssonilta. Vaatimuksemme ja toiveemme otetaan erinomaisesti huomioon ja työskentely on ammattimaista. Suhteemme Mäkelä Alun kanssa on hyvä. Tuotteet ovat korkealaatuisia ja yhteistyömme tulee jatkumaan myös tulevaisuudessa, Alexander Grinde päättää.

Lue asiakaskokemuksia AluServices-konseptistamme.

Tuoreimmat artikkelit

Arkistot

Archives

Ota yhteyttä

    Kysy, kerro, pyydä tarjousta tai ehdota tapaamista!