Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Me alulaiset

Työntekijäkokemus: Sari sujahti hyvin porukkaan

Laatuosastomme tuorein vahvistus on laatuasiantuntija Sari Tuohimaa. Hän sopeutui alulaiseksi nopeasti.

Sari oli pitkään töissä edellisellä työnantajallaan; viime syksynä tuli täyteen 16 vuotta. Hän työskenteli pitkään tuotannon puolella päällikkötehtävissä ja viimeisin työtehtävä oli asiakaspalvelupäällikkö. Koulutukseltaan hän on prosessitekniikan insinööri. Vaikka Sari viihtyikin edellisessä työpaikassa, tuli hänelle tunne, että ennättäisikö sitä vielä kokeilla jotain muutakin työtä ennen eläkeikää.

Työpaikan vaihtaminen ei tuntunut vaikealta, sillä aikaa vanhasta luopumisen prosessointiin oli ollut riittävästi. Sarin mielestä alulaisten työyhteisö tuntui jo lyhyen ajan jälkeen oikein mukavalta.

– Olen viihtynyt tosi hyvin. Paljonhan tässä on tullut uusia asioita, mutta onneksi aina voi kysyä apua, jos ja kun ei vielä jotain osaa. Jaan työtilat laadunvalvoja Juha Matintuvan kanssa. Muutenkin oman tiimin kanssa ollaan paljon tekemisissä. Pidän tästä, sillä edellisessä työpaikassa kaikki omat alaiset olivat satojen kilometrien päässä samoin kuin oma esimies. Välillä tuntui, että olin vähän irrallaan yhteisöstä, hän kertoo.

Mäkelä Alulla laatuasiantuntija muun muassa käsittelee reklamaatioita ja tekee laaturaportteja.

– Pidän myös laatupuolen koulutuksia henkilöstölle ja olen tuotannon eri osastojen tukena laatuasioissa kehitystä ja jatkuvaa parantamista unohtamatta. Lisäksi tulen tekemään sisäisiä auditointeja, hän sanoo.

Sisäinen auditointi tarkoittaa lyhyesti sanottuna yrityksen sisäisen toiminnan itsearviointia: verrataan toimintaa annettuihin ohjeistuksiin, tarkastellaan tuloksia ja analysoidaan niitä.

 

Maalaisjärkeä ja mahdollisuuksia

Aikaisempi työnantaja oli suuri, pohjoismaisesti toimiva yritys, mikä toi omat haasteensa. Välttämättä asioita ei aina saanut niin jouhevasti eteenpäin.

– Täällä toiminta on selväpiirteistä ja byrokratiaa ei ole niin paljon, vaikka noudatetaankin lakeja ja toimitaan standardien mukaan. Työskentely on kuitenkin sujuvampaa ja maalaisjärjen käyttö sallittua, Sari naurahtaa.

Tiivis yhteisö auttaa tässäkin.

– Vaikka ei Mäkeläkään mikään pieni yritys ole, niin helpottaa, kun lähes koko paketti on samassa paikassa, hän pohtii.

Hyvä työpaikka on Sarin mielestä sellainen, missä kunnioitetaan toinen toistaan.

– On tärkeää, että pystyy luottamaan siihen, että jokainen tekee oman osuutensa. Toisten kunnioittaminen ja hyvä kohtelu on tärkeää, vaikka joskus tulisikin vaikeita tilanteita vastaan. Työpaikalla pitää olla avoin ja rehellinen ilmapiiri, hän sanoo.

– Mielestäni Mäkelä Alu on juuri tällainen työpaikka. Toivottavasti tulee vähintään yhtä pitkä työura täällä, mitä oli edellisessä työpaikassa. Koen, että täällä varmasti pystyy kehittymään moniosaajaksi ja etenemismahdollisuuksia on, hän jatkaa.

 

Pitkiä työuria

Sari sanoo huomanneensa, että henkilökunnan vaihtuvuus on Mäkelässä pientä.

– Kyllähän se kertoo jotain työnantajasta, kun todella monilla on takana pitkä työhistoria alulaisena. Odotan innolla, että saan sisäistettyä kunnolla uuden työni ja työpaikan. Sisäisiä auditointeja odotan myös. Mielelläni teen työssäni kehittämistä, jos näen, että jossain kohtaa sitä tarvitaan, Sari pohdiskelee.

Sari kokee positiivisena, että Mäkelä Alu on paikallisessa toiminnassa vahvasti mukana.

– On tärkeää, että omalla toiminnalla tuetaan myös paikallista, pienempää yritystoimintaa. Tämä ei välttämättä pörssiyhtiöissä niin toteudu, hän sanoo.

Vapaa-aika menee pitkälti perheen parissa. Kolmen pojan äidillä askareita ja harrastuksiin kuskaamista riittää. Itse hän harrastaa liikunta monissa eri muodoissa.

– Pyrin mahdollisuuksien mukaan lenkkeilemään paljon ja harrastan jalkapalloa. Innostuin pari vuotta sitten jalkapallosta, kun keräsimme lähikunnista joukkueen, hän kertoo.

Tuoreimmat artikkelit

Arkistot

Archives

Ota yhteyttä

    Kysy, kerro, pyydä tarjousta tai ehdota tapaamista!