Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Decoral

Decoral är en unik ytbehandling för aluminiumprofiler

Den vackra mönstrade Decoral-beläggningen lämpar sig mycket bra för ytbehandling av aluminiumprofiler. En Decoral-mönstrad aluminiumprofil har samma egenskaper som en pulverlackerad aluminiumprofil.

Mäkelä Alun Decoral-pinnoite Kauppakeskus Columbuksessa
Mäkelä Alun Dekormönsterbeläggning i korridoren i köpcentret Columbus i Nordsjö. Foto av Jarno Mela

Utmärkande för ytbehandlingskonceptet AluCoating® är Decoral-beläggningen, med vilken man kan imitera sten, trä eller nästan vilket önskat mönster som helst. Decoral-ytbehandlingen finns att få för max. 6,7 meter långa aluminiumprofiler.

Var kan man använda Decoral-ytbeläggning?

Decoral är en utmärkt beläggning för aluminiumprofiler på sådana ställen där man kräver en vacker yta, men en lätt konstruktion. Träkonstruktioner är naturligtvis tunga; för stora objekt kan aluminium vara ett förnuftigare alternativ. Genom att använda aluminium kan man även minska brandrisken. Med Decoral-ytbehandlingen kan man ge profilen en yta som liknar önskat träslag eller stenmönster. Egenskaperna hos en Decoral-ytbelagd aluminiumprofil är desamma som hos en pulverlackerad. Ytbeläggningen står sig mycket bra mot tidens tand och skyddar aluminiumprofilen mot slitage. En Decoral-ytbeläggning utomhus kräver inget underhåll och smuts kan avlägsnas från ytorna genom att tvätta dem. Decoral-ytbelagda produkter kan även återvinnas.

I vår Decoral ’Instructions for delivering items for batch coating’ -guide ger vi detaljerad information om vad som behöver beaktas för de delar som skickas för beläggning. Ladda ner guiden från denna länk.

Hållbarhet och elegans

I Decoral-processen överförs mönstret och pigmenten som finns på en film till den pulverlackerade aluminiumprofilens färglager. Ytbeläggningen är mycket hållbar och passar därför även för krävande objekt. Ytan tål vatten, fukt och UV-strålning mycket bra och därför är Decoral ett bra val för sådana objekt där man kräver en snygg yta men även hållbarhet. Decoral-behandlade aluminiumprofiler förbehandlas på samma sätt som övriga ytbehandlade profiler: rengöring, oxilan-behandling och grundfärg. Färgen på den valda Decoral-ytbeläggningen inverkar även på grundfärgens nyans. Se olika filmalternativ här. Det finns tusentals alternativ, här är bara några exempel.

Vill du veta mer om Decoral-ytbeläggningen? Kontakta oss för mer information.

Ta kontakt

    Fråga, berätta, begär en offert eller föreslå en avtalad tid.