Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Företaget

Vi utvecklar våra produktionslokaler, logistiken och vårt kunnande kontinuerligt.

Omkring 90 % av våra produkter utgörs av aluminiumprofiler som designats helt enligt kundernas behov. Vid sidan av produktionen av aluminiumprofiler ger våra mångsidiga tilläggstjänster mervärde till våra kunder till exempel genom minimering av lagringskostnaderna: vid behov lagrar vi kundens profiler i våra egna lokaler.

Med hjälp av vårt kompetensnätverk kan vi genomföra krävande tilläggstjänster och -behandlingar från CNC-bearbetning och -mönstrade ytbeläggningar till slipning, polering och hopsättning. Bekanta dig med våra tjänster för lagring, logistik och ytbehandling, AluServices-konceptet här.

Kolla in vår senaste video för att se vår verksamhet och lokaler.

Våra verksamhetsställen

Luoma-aho

Huvudkontoret, gjuteriet, presslinjerna, de lodräta och vågräta lackeringslinjerna, lagret, anodiseringsanläggningen samt det finska försäljningskontoret finns i Luoma-aho i Alajärvi, Finland, där Mäkelä Alus verksamhet också började år 1937. Läs mer om vår historia i berättelsen om vårt företag. Fabriksområdet i Luoma-aho är ett sammanhängande komplex runt vilket det under åren har utvecklats ett omfattande samarbetsnätverk och andra aktörer inom aluminiumbranschen.

_DSF0481
_DSF0556

Voikkaa

Den andra lodräta lackeringslinjen och ett lager finns i Voikkaa i Kuusankoski, Finland. Lackeringsenheten i Voikkaa sysselsätter omkring 20 personer. Voikkaa ligger ypperligt till för våra leveranser till/via södra Finland.

Mäkelä Alu AB

Mäkelä Alus svenska dotterbolag består av ett försäljningskontor som ansvarar för försäljningen till Sverige. Vårt verksamhetsställe finns på Åseda.

Ta kontakt

    Fråga, berätta, begär en offert eller föreslå en avtalad tid.