Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

Ytbehandlingar

Vår ytbehandlingstjänst AluCoating® ger valmöjligheter

Den slutförda produkten ytbeläggs enligt användningsändamålets krav.  För ständigt ökande beläggningsbehov har vi utvecklat ett omfattande servicekoncept, AluCoating, som innehåller de vanligaste beläggningsalternativen, såsom pulverlackering® eller anodisering av aluminiumprofilen.

Våra kunder kan välja aluminiumprofilens ytbehandlingsfärg ur ett brett färgsortiment eller naturfärgad anodisering. Profilerna kan också lackeras med specialfärger eller tvåfärgslackering. Våra GSB-certifierade lackeringslinjer garanterar högklassig målning. Vi övervakar att lackeringen har jämn kvalitet och strävar efter att ständigt förbättra kvaliteten. Eventuella bikomponenter sköts problemfritt samtidigt med profilerna.

Pulverlackering

Aluminiumprofiler kan även målas i speciella färger eller med en tvåfärgsmålning. Aluminiumprofilerna kan också lackeras med specialfärger eller tvåfärgslackering. Våra egna GSB-certifierade lackeringslinjer garanterar högklassigt resultat. Pulverlackering av aluminiumprofiler är en mycket vanlig ytbehandling, som du kan läsa mer om här. Vi övervakar målningarnas homogenitet och strävar efter att ständigt förbättra kvaliteten. Målning av eventuell kringutrustning kan göras utan problem samtidigt som profilerna.

Certifieringen av våra målerier är ett bevis på vår kontinuerliga kvalitetskontroll och utveckling.

Observera att du kan kombinera AluCoating® med AluStorage® extra service, så att ytbehandlade profiler levereras flexibelt och snabbt när du behöver dem.

_DSF0597-Pano

Frågor och svar

Frågor och svar om ytbehandling av aluminiumprofiler

Är någon upptagen? Vi har sammanställt några av de frågor som vi oftast får frågan om i samband med dosering eller pulverlackering av aluminiumprofiler. Om du inte hittar svaret på din fråga kan du kontakta vår försäljning direkt så löses ärendet tillsammans.

 1. Kan anodiseringslagret lossna?
  Nej, eftersom det är aluminiumets egen yta som behandlas under anodiseringen.
 2. Tål anodiseringsfärgen UV-ljus?
  Naturfärg, svart och de olika färgnyanserna av brunt samt guld tål UV-ljus utmärkt. Anodiseringsfärg som färgats med s.k. organiska ämnen tål inte UV-ljus.
 3. Kan lackeringen på en pulverlackerad profil repareras i efterskott?
  Anvisningarna för reparationslackering av pulverlackerade ytor varierar mellan pulverleverantörer, du får mer information av våra försäljare.
 4. Hur förbehandlas en lackerad profil?
  Alla våra lackeringslinjer använder en kromfri förbehandling som testats omfattande och fungerar som en utmärkt fästyta för pulverlackering.
Ta kontakt

  Fråga, berätta, begär en offert eller föreslå en avtalad tid.