Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
AluCoating, Palvelut, Uutiset, Vastuullisuus, Ympäristö

Anodisointilaitoksemme on ottanut ison harppauksen kohti hiilineutraaliutta

Anodisointilaitoksemme energiajärjestelmä on uusittu täysin neljä vuotta kestäneessä projektissa. Lopputulos on parempi kuin osasimme odottaa, energiatehokkuus huippuluokkaa ja 100 prosentin hiilineutraalius enää pienen askeleen päässä!

– Olemme pystyneet pudottamaan laitoksen noin 300 tonnin nestekaasun vuosikulutuksen alle kymmenesosaan. Samalla myös laitoksen CO2-päästöt ovat pudonneet dramaattisesti: noin 800 tonnia / vuosi ja samalla laitoksen toimintavarmuus parantunut, kertoo Mäkelä Alun kehitysjohtaja Tomi Pilbacka.

– Tällä vuosittaisella päästövähennyksellä jokainen työntekijämme eli 280 henkilöä, ajaisi vuosittain polttomoottorihenkilöautolla noin 20 000 kilometriä, lisää Mäkelä Alun EHSQ-päällikkö Päivi Venesoja.

 

Tavoitteena nestekaasusta luopuminen

Nestekaasun kulutus on saatu painettua niin alas, että kaasuenergian vaihtaminen biokaasuun on mahdollista yhden-kahden vuoden kuluessa. Biokaasuun siirtymisen myötä anodisointilaitoksen energiajärjestelmä muuttuu kokonaan hiilineutraaliksi.

– Laitoksen energiankulutus tuotettua tonnia kohti on pudonnut noin 40 prosenttia. Kaasun käytön vähenemisen lisäksi myös energiatehokkuus on parantunut huomattavasti. Parantunut tehokkuus tarkoittaa sitä, että tämä kaikkiaan noin 1,1 miljoonaa euroa maksanut investointi maksaa itsensä takaisin kuudessa-seitsemässä vuodessa, Pilbacka jatkaa.

Hankkeeseen on saatu Business Finlandin myöntämää rahoitusta.

Uuden energiajärjestelmän tekninen toteutus pohjautuu lämpöpumppujen ja lämmön talteenoton ympärille rakennettuun kokonaisuuteen.

– Projekti toteutettiin yhteistyössä suomalaisten teknologiayritysten kanssa ja paikalliset kumppanimme sekä oma henkilöstö ovat olleet isossa roolissa hankeen toteuttamisessa. Projektissa syntyneen osaamisen myötä olemme jo tunnistaneet monia uusia kohteita tuotantomme päästöjen vähentämiseksi. Yhdessä kumppaniverkoston kanssa olemme käynnistäneet uuden energiatehokkuusprojektin Voikkaan maalaamossa, ja tätäkin seuraavien hankkeiden suunnittelu on jo pitkällä, listaa Pilbacka.

 

Pienen hiilijalanjäljen anodisointia

Pystymme nyt tarjoamaan alumiiniprofiilien anodisointikäsittelyä asiakkaillemme erittäin pienellä hiilijalanjäljellä.

– Ympäristöasiat ja hiilineutraalin tuotannon tavoittelu ovat meille tärkeitä teemoja. Anodisoinnin energiatehokkuustyö on siitä konkreettinen osoitus, Päivi Venesoja toteaa.

Olemme jo vuosia tehneet pitkäjänteistä työtä kestävän tuotannon ja ympäristöystävällisyyden eteen – ja työ jatkuu edelleen! Tuotantomme tulee olemaan täysin hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä.

– Voikkaalla juuri alkaneen energiatehokkuusprojektin lisäksi meillä on tulossa vastaavia projekteja myös Luoma-aholle. Tulemme pääsemään tavoitteeseen sähköistämällä uusia kohteita tuotannossa ja lisäämällä lämmön talteenottoa, hän sanoo.

Tuoreimmat artikkelit

Arkistot

Archives

Ota yhteyttä

    Kysy, kerro, pyydä tarjousta tai ehdota tapaamista!