Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Uutiset, Vastuullisuus, Ympäristö

Yritysvastuuraporttimme 2023 on julkaistu

Vastuullisesti toimiminen on meillä Mäkelä Alulla vakiintunut tapa tehdä asioita. Koko vastuullisuustyön ytimen kiteytämme kahteen sanaan: planeettakestävyydestä huolehtiminen. Nämä kaksi sanaa pitävät sisällään valtavasti konkreettista tekemistä arjessa.

Vastuullinen toimintatapa kattaa meillä ihmisistä, ympäröivästä yhteisöstä ja ympäristöstä huolehtimisen.

– Tämä ei meillä ole mitään uutta toimintaa, vaan yhtiö on toiminut samalla tavalla koko historiansa ajan. Viime vuosina olemme vain alkaneet viestimään näistä enemmän. Pyrimme myös viestinnällisesti näyttämään toteen toimintatapaamme. Haluamme esitellä aitoja tekoja ja lukuja mahdollisimman kattavasti, vaikka laki ei meitä vielä edellytäkään raportoimaan. Vastuullisuutta on myös mahdollisimman läpinäkyvä viestintä, kiteyttää EHSQ-päällikkö Päivi Venesoja.

– Tekemäämme ympäristötyötä ohjaavat keskeisimmät tavoitteemme, joita ovat maailman vähäpäästöisimmän alumiiniprofiilin valmistaminen sekä hiilineutraalius oman tuotannon ja sisäisen logistiikan osalta vuoteen 2025 mennessä. Tavoitteet ovat kovia, mutta niin olemme mekin, hän lisää.

 

Hyvinvointi, ihmiset ja ympäristö

Paikallinen hyvinvointi, ympäristöystävällisyys sekä henkilöstön hyvinvointi ja turvallisuus ovat meille tärkeitä arvoja niin strategiassa kuin käytännössä. Toimintaamme ohjaavat lisäksi lukuisat ulkopuoliset vaatimukset ja myös YK:n kestävän kehityksen tavoitteet sekä YK:n yrityksiä ja ihmisoikeuksia koskevat periaatteet.

– Olemme tunnistaneet YK:n kestävän kehityksen tavoitteista omiksemme neljä. Nämä ovat Ihmisarvoista työtä ja talouskasvua, Kestävää teollisuutta, innovaatioita ja infrastruktuureja, Kestävät kaupungit ja yhteisöt sekä Ilmastotekoja. Jokaisen tavoitteen kohdalla olemme tarkastelleet myös omia tavoitteitamme kyseiseen aiheeseen liittyen. Haluamme esimerkiksi luoda kannattavaa, pitkäjänteistä liiketoiminnan kasvua mahdollistaen siten paikallisen ja alueellisen työllistämisen sekä tasa-arvoisen, tasapainoisen elämän, kertoo toimitusjohtaja Marko Orpana.

– Vastuu ihmisistä ja alueesta painaa perheyhtiön vaa’assa aina enemmän kuin jokaisen kvartaalin tai tilikauden voiton maksimointi. Pitkällä aikavälillä haluamme olla tuloksellinen ja kasvava toimija, tämän eteen teemme töitä, jotta voimme tarjota jatkossakin työtä ja toimeentuloa, hän lisää.

– Raportin Ihmiset-osiossa esittelemme muun muassa työtyytyväisyyteen ja työturvallisuuteen liittyviä lukuja sekä panostamme henkilöstön osaamisen jatkuvaan kehittämiseen, kertoo henkilöstöpäällikkö Jenni Hautakangas.

Ihmisiin ja ympäristöön liittyvien teemojen lisäksi yritysvastuuraporttimme esittelee yleisiä avainlukuja, yrityksen toimintaa, hallintoja ja päätöksentekoa.

Tutustu raporttiimme

Tuoreimmat artikkelit

Arkistot

Archives

Ota yhteyttä

    Kysy, kerro, pyydä tarjousta tai ehdota tapaamista!