Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Me alulaiset

Työkeikasta alkoi urapolku alumiiniprofiilien suunnittelijaksi

Joni Malinen kurvasi Mäkelä Alun pihaan ensimmäisen kerran, kun vuokratyöfirma kyseli häntä parin päivän keikalle pakkaamoon. Nyt keikalla on vierähtänyt yli 11 vuotta. Vuokratyö vaihtui pian työpaikkaan ensin pakkaamossa, sitten maalaamon pesumiehenä. Viime vuodet hän on ollut projektityöntekijänä maalaamon kehittämishankkeessa. Sitä hommaa hän kiinnostui hakemaan pian aloitettuaan konetekniikan insinöörin opinnot SeAMKissa työn ohessa.

Nyt opinnot ovat loppusuoralla. Syksyllä 2022 hän sai paikan profiilien suunnittelijana.

– Tämä työ on juuri sitä, mitä varten lähdin opiskelemaan. Vastaanotto uudessa tehtävässä on ollut valtavan hyvä. Sain tuntea olevani tervetullut. Tiimimme muodostuu suunnittelijoiden ja myynnin porukasta, Malinen sanoo.

Suunnitteluosaston tiimi piirtää profiilien piirustukset asiakkaiden tilauksista ja luonnoksista. Aiempi kokemus maalaamon puolella on ollut suunnittelussa hyödyksi.

 

Työnantaja opiskelijan tukena

Malinen naurahtaa, että taloon tullessaan ei kyllä osannut arvata, millainen urapolku siitä vielä syntyisi. Yhtä vähän hän olisi voinut uskoa, että ryhtyisi jonakin päivänä opiskelemaan.

Peruskoulun jälkeen hän oli hankkinut autonasentajan koulutuksen ja ajatellut, että koulunkäynti saa olla siinä. Ilman Mäkelään päätymistään hän olisikin varmasti siinä päätöksessä pysynyt. Uusien haasteiden saaminen työhön alkoi kuitenkin kiinnostaa. Isoin potku opintielle tuli työkaverilta, joka oli kulkenut aiemmin saman tien ja kannusti opiskelemaan. Työnantajaa ja esimiestä on puolestaan kiittäminen siitä, että opiskelu työn ohessa on tehty mahdolliseksi ja siihen on kannustettu.

– Sain heti tarvittavat vapaat ja siirron päivävuoroon keräilijän hommaan, jotta pystyin osallistumaan iltaisin järjestettyihin oppitunteihin.

Työpaikalla hän on päässyt tekemään myös ison, tutkintoon kuuluvan 27 opintopisteen opintokokonaisuuden.

– Parhaillaan mietimme kehitysjohtajan kanssa aihetta lopputyöhöni, jotta voisin tehdä sen työpaikalle.

 

Älä epäröi, jos opiskelu kiinnostaa

Oman kokemuksensa myötä Malinen haluaa kannustaa muitakin opiskelemaan, jos se yhtään kiinnostaa. Monimuoto-opinnot soveltuvat työn lomaan.

– Opiskelu on ollut mielenkiintoista ja innostavaa, vaikka tietenkin sellaisiakin jaksoja on, etteivät koulutyöt kauheasti nappaa. Minulla oli aiemmin sellainen harhaluulo, etten pystyisi opiskelemaan tällaista alaa, kun en osaa matikkaa tarpeeksi. Mutta kyllä sitä oppii mitä tahansa, kun ryhtyy ja on valmis näkemään vaivaa. Ei opiskelu niin ihmeellistä ole kuin voisi kuvitella, hän tsemppaa.

– Kannattaa vähintään yrittää ja kysellä muiden kokemuksia. Jos konetekniikka kiinnostaa, niin sellaisia hommia Mäkelässä on usein tarjolla erilaisissa projekteissa.

Hän on itse tarttunut tilaisuuksiin ja hakenut uusiin tehtäviin, kun paikkoja on tullut auki.

 

Mukavien työyhteisöjen talo

Malinen sanoo viihtyneensä kaikilla osastoilla, ja jokaisella hänellä on ollut ympärillä mukava työyhteisö.

– Alkujaan Mäkelään jäämiseen motivoi palkka. Se on reilu ja kilpailukykyinen. Mäkelä on muutenkin reilu ja hyvä työnantaja.

Mitä opiskeluun tulee, niin sitä Malinen haluaa vielä myöhemminkin jatkaa. Tällä hetkellä hänellä on kuitenkin menossa ihan toisentyyppinen koulutus kotioloissa, jossa lokakuussa syntynyt tyttövauva perehdyttää vanhempiaan vauva-arkeen. Se on paras koulutus ikinä.

Tuoreimmat artikkelit

Arkistot

Archives

Ota yhteyttä

    Kysy, kerro, pyydä tarjousta tai ehdota tapaamista!