fi::Ota yhteyttä x
[contact-form-7 404 "Not Found"]
fi::Puhelin x
+35865577600
sv-SE::Ta kontakt x
[contact-form-7 404 "Not Found"]
sv-SE::Telefon x
+35865577600
de-DE::Kontaktieren Sie uns x
[contact-form-7 404 "Not Found"]
de-DE::Telefon x
+35865577600
en-GB::Contact us x
[contact-form-7 404 "Not Found"]
en-GB::Telephone x
+35865577600
Työntekijäkokemus Mäkelä Alu - Yli kolme vuosikymmentä vuotta Alulla

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Me alulaiset

Yli kolme vuosikymmentä vuotta Alulla

Ari Kytölä on ollut Mäkelässä töissä yli 30 vuotta. Hän on työskennellyt useissa eri tehtävissä vuosien varrella. Nykyisin hän työskentelee hankintajohtajana.

– Tulin töihin silloiseen Mäkelä Metals:iin 13.8.1990. Minut palkattiin toisena työntekijänä Mäkelän uudelle toimialalle eli alumiiniprofiilien valmistukseen. Tuotanto käynnistyi saman vuoden lopussa. Työskentelin aluksi profiilisuunnittelijana ja organisaation kasvaessa suunnittelupäällikkönä. Olin jonkin aikaa myös kotimaan myyntipäällikkönä ja sen jälkeen myyntijohtajana vuoden 2015 loppuun saakka. Sen jälkeen siirryin ruotsalaisen tytäryhtiön, Mäkelä Alu AB:n, toimitusjohtajaksi, hän kertoo.

Hankintajohtajana Kytölä vastaa muun muassa raaka-aineen eli alumiinibillettien hankinnasta.

– Tehtäväni on pitää yhteyttä raaka-ainetoimittajiin, joita Mäkelällä on muun muassa Norjassa ja Keski-Euroopassa. Kumppaneitamme ovat isot alumiinivalmistajat.

 

Sopivasti haastetta ja mielenkiintoa

Kytölä on ollut Mäkelän palveluksessa pitkään. Edelleen hän kokee työn ja työyhteisön mielekkääksi.

– Eihän tätä työtä tekisi, jos täällä ei viihtyisi. On ollut hyviä ja huonoja päiviä, niin kuin jokaisella, mutta usko parempaan ei ole koskaan sammunut. Työnteon merkitys minulle on muuttunut vuosien varrella ja esimerkiksi työnantaja-työntekijä-ajattelu on hämärtynyt, ja tätä työtä tekee kuin olisi itsellä töissä, hän toteaa.

Työssä Kytölää motivoi eniten tyytyväisyys oman työn tulokseen.

– Sekin on inspiroivaa, kun huomaa, että itsellä on jotain annettavaa: esimerkiksi jakamalla omia kokemuksia ja tietoa muiden kanssa. Olisi tärkeää, että jokainen yhtiön työntekijä voisi tuntea, että oman työn tekeminen on merkityksellistä. Tavoitteena pitää olla, että kun lähtee töistä voi hyvillä mielin taputtaa itseään olalle ja sanoa ”tänään oli hyvä päivä ja olen tyytyväinen itseeni sekä työn tulokseen”.

 

Menestyksen salaisuus

Mäkelä Alun yritystoiminta on ollut olemassa yli 80 vuotta.

– Näen, että yksi tärkeimmistä syistä jatkuvuuteen nyt ja tulevaisuudessa on yhtiön perhekeskeisyys. Yhtiötä viedään eteenpäin pitkäjänteisesti kehittäen, koskaan ei katsota vain seuraavaan vuoteen vaan paljon pidemmälle. Siksi osa päätöksistä saattaa näyttää hieman vierailta tähän päivään, mutta ne ovat tulevaisuuden kannalta tärkeitä. Toinen tärkeä tekijä ovat ihmiset: Mäkelässä on töissä kokenutta ja osaavaa porukkaa ja tämä taito ei katoa mihinkään.

Tuoreimmat artikkelit

Arkistot

Archives