Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
AluBasket, AluCoating, Kunderfarenheter, Logistik, Nyheter, Okategoriserad, Tjänster, Ytbehandlingar

Langfristiger Partner legt Wert auf Qualität und Logistik

Tikli Groups produktsortiment består av, förutom aluminiumstegar, bl.a. dörrar och fönster av aluminium samt vattenpass. Företaget är den näst största arbetsgivaren efter Ruukki inom den privata sektorn i hemkommunen Vindala. Det finns nästan ett femtiotal arbetsplatser.

 Tikli Group Oy i Vindala, Finland är den enda serietillverkaren av aluminiumstegar i Finland. Det finns en anledning till denna marknadsposition cirka fem kilometer mot Alajärvi. Det är Mäkelä Alu.

Produktionen av aluminiumstegar möjliggjordes genom lanseringen av Mäkelä Alus aluminiumprofiler i mitten av 1990-talet.

– Tidigare fick man importera aluminiumprofiler från utlandet, och det var inte lönsamt att tillverka stegar, säger Tikli Groups försäljningschef Timo Mastokangas.

Tiklis förlängningsstegar, A-stegar och stegpallar är nu klassiska produkter vars kvalitet och namn är mycket uppskattade både för professionellt och privat bruk.

 

Högsta poäng för ytbehandling

Den mångsidiga aluminiumexperten Tikli Group är en av Mäkelä Alus första kunder. Samarbetet har varit intensivt ända sedan starten.

– En lång och fungerande arbetsrelation, beskriver Timo Mastokangas.

Företaget köper Mäkeläs profiler både obehandlade och ytbehandlade med AluCoating®-ytbehandlingstjänst. Tjänsten möjliggör också de nödvändiga specialbehandlingar som krävs för vissa stegar.

Enligt Mastokangas är Mäkelä Alu en samarbetspartner som garanterar insatsvaror av hög kvalitet och en smidig process.

– Det är en stor fördel att vi kan få profiler av hög kvalitet från närområdet: då får man leveranser snabbt. Profilernas hållbarhet är av högsta vikt i våra produkter, betonar han.

– Vi kan även komma överens om specialarrangemang.

 

Mindre förpackningsavfall, mindre besvär

Leveransen av aluminiumprofilerna går smidigt. Vi har reserverat ett visst antal ton per vecka av Mäkelä Alus kapacitet till företagets beställningar. Leveranser till Tikli och dess produktionslinjer sker två gånger i veckan, enligt behov.

Enligt Mastokangas blir det ännu smidigare när profiler som ska bearbetas på automatiska linjer inte behövs förpackas i plast. Det blir mindre besvär och förpackningsavfalls mängden är nästintill noll.

 

AluBasket®-tjänsten underlättar mellanlagring

Förutom sina egna produkter vidareförädlar Tikli Group aluminium. Företaget har specialiserat sig på CNC-bearbetning. Mäkelä Alu är en viktig underleverantörspartner. Tikli Group hör även till La Alucenter-underleverantörsnätverket för profiltillverkaren. Nätverket gör det möjligt för oss att erbjuda våra kunder ett brett utbud av tjänster.

För leveranser av aluminiumprofiler för vidareförädling använder Tikli Group Mäkelä Alus miljövänliga AluBasket®-tjänst där profilerna levereras i praktiska aluminiumkorgar.

Enligt Mastokangas underlättar AluBasket®-tjänsten även mellanlagringen av profiler.

– Mellanlagring av profiler i korgar är behändigt. Eftersom aluminiumkorgen är tillräcklig så tillkommer det inget extra förpackningsmaterial.

Nyheter

Archives

Ta kontakt

    Fråga, berätta, begär en offert eller föreslå en avtalad tid.