Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Uutiset, Vastuullisuus, Ympäristö

AluPure on ympäristöystävällinen ja vähäpäästöinen alumiiniaihiomme

Yhä useammat asiakkaamme tarkkailevat tuotantonsa päästöjä ja ympäristövaikutuksia. Uuden, ympäristötietoisen ajattelutavan vuoksi kiinnostus kierrätettyyn alumiiniinkin on kasvanut. Mäkelä Alulla olemme jo vuosia tehneet työtä päästöjen seuraamisen ja niiden pienentämisen eteen. Yhtenä vastuullisena ratkaisuna voimme tarjota asiakkaillemme omassa valimossamme valettua AluPure-alumiiniaihiota, joka on 100 % kierrätettyä alumiinia.

 

Omalla tehtaallamme valmistettava aihio

Mäkelä Alu on valmistanut jo pitkään kierrätysalumiinia, sillä moni asiakkaamme toivoo mahdollisimman pientä primääriprosenttia tai haluaa käyttää alumiiniprofiileissaan nimenomaan kierrätysalumiini AluPurea.

Valitsemalla kierrätysalumiiniaihiosta valmistetut alumiiniprofiilit lopputuotteen hiilijalanjälki pienenee. Esimerkiksi asiakkaamme Solar Finland on jo pitkään halunnut valita tuotantoonsa vastuullisesti valmistettuja alumiiniprofiileja.

 

Pienet päästöt, suuri vaikutus

AluPuren päästöt ovat erittäin matalat; vain 2,01 tn CO2e/t. Hiilidioksidiekvivalentti(CO2e) kuvaa ihmisen tuottamien kasvihuonekaasujen ilmastovaikutusta. Tarkastelussa käytettävä yksikkö (tn CO2e/t) kertoo, montako hiilidioksidiekvivalenttitonnia syntyy, kun valmistetaan tuhat kiloa tarkasteltavaa tuotetta. Vertailuna, Euroopassa tuotetun primäärialumiinin päästökeskiarvo on 6,7 tn CO2e/t. Raaka-aineen päästölaskenta perustuu standardeihin ISO 14025 ja EN 15804:2012 + A2:2019.

– Luvut osoittavat, kuinka isoja ratkaisuja ilmaston ja ympäristön kannalta voi tehdä alumiiniprofiilien valmistajan valinnalla. Valitsemalla AluPuren tekee valinnan ympäristön ja ilmaston hyväksi, toteaa Mäkelä Alun EHSQ-päällikkö Päivi Venesoja.

Kerroimme hiljattain hiilikädenjäljestämme ja kierrätysalumiinista toisessa artikkelissamme.

Mistä kierrätetty alumiini tulee?

Omassa valimossamme sulatamme tuotannossamme syntynyttä prosessi- ja laaturomua sekä omilta jatkojalostajiltamme ja asiakkailtamme palautuvaa alumiiniromua.

– Romualumiini sulatetaan ja valetaan valimossa uudelleen profiilituotannon raaka-aineeksi, pyörötankoaihioiksi. Sulatuksessa varmistetaan käytettävien seosaineiden suhteella valettavan seoksen spesifikaation täyttyminen, Päivi Venesoja lisää.

 

Ympäristöselosteet ja Joutsenmerkki

EPD (Environmental Product Declaration) eli ympäristöselosteet ovat juuri valmistuneet sekä kierrätetystä AluPure:sta että primäärialumiinista valmistetuille profiileille eri pintakäsittelyineen.

– EPD on standardoitu ja luotettava tapa esittää tuotteen tai palvelun koko elinkaarianalyysi. EPD on riippumattomasti varmennettu ja rekisteröity asiakirja, joka antaa avoimet ja vertailukelpoiset tiedot tuotteiden elinkaaren ympäristövaikutuksista, kertoo Päivi Venesoja.

AluPurelle on lisäksi myönnetty Joutsenmerkki. Ympäristömerkintä Suomi Oy on hyväksynyt Mäkelä Alu Oy:n omassa valimossa valmistaman kierrätysalumiinin käytön Joutsenmerkkikohteisiin myytävissä ikkunaprofiileissa talokriteerien vaatimuksen O25 mukaisesti.

Joutsenmerkki on Pohjoismaissa käytettävä virallinen ympäristömerkki, joka kertoo sillä merkityn tuotteen tai palvelun noudattavan sille suunniteltuja ympäristökriteereitä.

 

Myyjämme kertovat mielellään lisää AluPuresta, joten älä epäröi ottaa yhteyttä.

Vastuullisuusosiostamme voit tutustua tarkemmin ympäristötoimiimme.

Tuoreimmat artikkelit

Arkistot

Archives

Ota yhteyttä

    Kysy, kerro, pyydä tarjousta tai ehdota tapaamista!